XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАШКАВАЛЕН БЮРЕК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 10 май 2021 г.

КАШКАВАЛЕН БЮРЕК

 Подобен е на баница, но е по- сочен от нея и още по- уханен на масълце.

За предпочитане е да се консумира топъл.

 ПРОДУКТИ:

500 г кори за баница

3 яйца

1 ч. ч. прясно или кисело мляко / по избор/

2/ 3 ч. ч. олио

1 бакпулвер

200 г сирене

200 г кашкавал

30 г краве масло

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата с олиото, млякото и бакпулвера.

Вземаме по 2 кори и ги намазваме със сместа.

Ръсим ги с натрошено сирене и настърган на едро кашкавал.

Навиваме ги на руло, а след това на охлюв.

Редим ги в намазана с олио тава.

Отгоре ги поливаме с останалата смес.

Върху всяко навито охлювче  слагаме парченце масло.

Печем  бюрека в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути. Покриваме го с хартия и продължаваме печенето още 5 минути.

Сервираме бюречетата топли.


април 2021 г

1 коментар: