Подобен е на баница, но е по- сочен от нея и още по- уханен на масълце.
За предпочитане е да се консумира топъл.
500 г кори за баница
3 яйца
1 ч. ч. прясно или кисело мляко / по избор/
2/ 3 ч. ч. олио
1 бакпулвер
200 г сирене
200 г кашкавал
30 г краве масло
Разбиваме яйцата с олиото, млякото и бакпулвера.
Вземаме по 2 кори и ги намазваме със сместа.
Ръсим ги с натрошено сирене и настърган на едро
кашкавал.
Редим ги в намазана с олио тава.
Отгоре ги поливаме с останалата смес.
Върху всяко навито охлювче слагаме парченце масло.
Сервираме бюречетата топли.
април 2021 г
Харесва ми. Ще го направя.
ОтговорИзтриване