Една по- различна рецепта за кюфтенца от нахут със сос
от водата, в която е консервиран той.
Комбинацията от двете неща е много приятна и подходяща
за хора, които постят.
ПРОДУКТИ ЗА 8 КЮФТЕНЦА:
1 ч. ч.
консервиран нахут
1 малка
главичка кромид лук
3 скилидки чесън
шепа свеж магданоз
2 с. л. брашно
1/ 2 пакетче
бакпулвер
сол- на вкус
2 щипки млян черен пипер
2 щипки червен
пипер
щипка млян кимион
малко кардамон
ПРОДУКТИ ЗА ВЕГАН СОСА:
1 каф. ч. нахутена
вода
1 каф. ч. олио или
зехтин
1 с. л. горчица
2 скилидки чесън
сол- на вкус
щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Правим смес от
намачкания нахут, нарязаните на много ситно кромид лук, чесън и магданоз,
брашното, солта и двата вида подправки.
Омесваме я добре и
с мокри ръце правим кюфтенца.
Печем ги във
фурна, в намазана с олио тавичка, или в
еър фрайър.
В случая са в
посочения уред, за да са по- здравословни.
Сервираме ги със
сос от аквафаба, който приготвяме от посочените продукти, разбити до еднородна
смес с
пасатор.
април 2021 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар