Един бърз и много пухкав
сладкиш, приготвен със сезонен плод и
шоколад.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
70 г стопено масло
1 ч. ч. почистени от костилките череши
50 г бял шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбиваме яйцата със
захарта.
Намаляваме оборотите и добавяме стопеното масло плюс
ванилията.
Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително
сме смесили с бакпулвера.
Изсипваме почистените и нарязани на четири череши.
Разбъркваме сместа, която е по- гъста от кексовата, с
лъжица.
Намазваме с олио правоъгълна тавичка с размери 30/ 20 см и
в нея внимателно разстиламе тестото.
Върху него посипваме шоколадовите парченца.
Печем пая в
предварително нагорещена на 180 градуса фурна в продължение на около 25 минути.
По желание поръсваме пая с пудра захар.
Сервираме го нарязан на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар