Кексът е подходящ за празнична трапеза.
Има приятен портокалов аромат и сочна консистенция.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 непълна ч. ч. прясно мляко
1 каф. ч. олио
2 непълни ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 с. л. какао
щипка канела
2 ванилии
За
пълнеж:
1 каф. ч. счукани орехи
1 каф. ч. стафиди
нарязана кора
от 1 портокал
50 г натурален
шоколад
За
глазура:
50 г бял шоколад
1 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер, включен на висока степен,
разбиваме яйцата със захарта.
Изсипваме млякото и олиото.
Намаляваме оборотите на уреда и лъжица по лъжица
добавяме пресятото брашно, което предварително сме смесили с бакпулвера,
какаото, канелата и ванилията.
Накрая слагаме орехите, нарязания на дребно шоколад,
стафидите и портокаловите корички.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно
форма за кекс.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в
продължение на 40 минути.
Изваждаме кекса, оставяме го да се охлади и го
декорираме със стопения с олио бял шоколад.
Оставяме го, докато стегне глазурата, и го сервираме,
нарязан на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар