Изключително вкусно и засищащо ястие.
ПРОДУКТИ
за 2 порции:
2 вратни пържоли
2 средно големи гъби
2 средно големи картофа
1 малка глава кромид лук
2 триъгълничета топено сирене
100 г кашкавал
1/ 2 каф. ч. бяло вино
4 с. л. олио
сол
млян черен пипер
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Начукваме леко
месото, посоляваме го и го слагаме в намазана с половината мазнина керамична
тавичка.
Поръсваме с черен пипер.
Отгоре редим нарязаните на филии гъби.
Върху тях
слагаме парченца лук.
Посоляваме леко.
Най- отгоре подреждаме картофите, нарязани на по-
тънки филии.
Поливаме ястието с останалата мазнина.
Отново посоляваме леко и поръсваме с черен пипер.
Внимателно наливаме виното, което предварително сме
разбъркали със сиренето до получаването на кашичка.
Завиваме съда с пекарско фолио и го слагаме в студена
фурна.
Включваме на 200 градуса и печем в продължение на 1
час и 10 минути.
Отвиваме фолиото и продължаваме печенето до момента, в
който остане нормално количество сос, като по това време отваряме фурната и
поливаме печивото два- три пъти с него.
Към края на готвенето поръсваме с настъргания кашкавал
и допичаме до получаването на коричка с приятен цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар