Приготвят
се за около 15 минути, което ги прави
подходящи за един бърз обяд или вечеря.
Ястието може да се сервира като основно, а може и като една приятна добавка към печено месо.
ПРОДУКТИ:
300 г печурки
50 г крема сирене
250 г течна готварска сметана
1 ч. л. горчица
2 с. л. олио
щипка млян черен пипер
сол- на вкус
копър- за поръсване
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме гъбите на едро и ги слагаме в тиган със
сгорещено олио.
Посоляваме ги на вкус.
Бъркаме ги непрекъснато в продължение на 8- 10 минути
или до готовност.
През това време с бъркалка разбиваме добре сметаната
със сиренето и горчицата.
Слагаме млечната смес в тигана и овкусяваме с черния пипер.
Солим , ако е необходимо.
Бъркаме до желана гъстота.
Сервираме ястието топло или като добавка към порция печено месо.
14. 06. 2022 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар