Много хора твърдят, че тиквичките са хубави само пържени. Аз ще кажа
обратното и то е, че има много варианти на тяхното приготвяне.
Един от тях е тази мусака – бърза, лека и много вкусна.
Много е близка до огретена, но все пак има разлика.
ПРОДУКТИ:
3- 4 средно големи
тиквички
1 глава кромид лук
няколко скилидки
чесън
хималайска сол - на
вкус
малко олио
копър
обезмаслено сирене
или извара- 150 г
За заливката:
3- 4 яйца
1 кофичка кисело
мляко
малко хималайска сол/
ако ползвате извара/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам тиквичките
на четири, а след това на тънки парчета.
Нарязвам и лука, и
чесъна на ситно.
Слагам ги в тава
заедно с олиото и малко сол.
Изпичам ги с няколко разбърквания до пълна
готовност. Върху тях натрошавам сиренето, поръсвам с нарязаната зелена
подправка и заливам с разбитите мляко и яйца.
Пека отново да готовност на
заливката.
Изваждам мусаката от фурната, оставям я да се
поохлади десетина минути, нарязвам я и я сервирам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар