XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Сладки ПРАСКОВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 27 май 2021 г.

Сладки ПРАСКОВИ

Сладките са много ефектни и напълно наподобяват праскови.

Те бяха актуални още в моето детство, актуални са и днес.

Срещат се по щандовете на магазините, но е за предпочитане да си ги приготвим в домашни условия.

Стават много пръхки и ароматни и могат да се съхранят успешно до 1 седмица.


ПРОДУКТИ:

2 яйца

1 ч. ч. захар

1 ч. ч. свинска мас

2 ванилии

1 каф. л. сода

щипка сол

брашно- за получаване на меко тесто

за слепване- гъст мармалад

за овалване- кристална захар

за оцветяване- жълта и червена сладкарска боя

за декорация/ по желание/- листенца от чемшир

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Замесваме  меко, но нелепнещо тесто.

Оформяме  топчета с големината на орех.

Редим ги на разстояние върху пекарска хартия.

Печем ги  в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15- 17 минути, като  внимаваме да не ги препечем.

Слепват се по две с мармалад.

Едната страна  потапяме  внимателно в разтворена във вода жълта боя, а другата страна оцветяваме по същия начин, но в червено.

Овалваме прасковите  в захар и ги  подреждаме в поднос.

По желание  декорираме с чемширени листенца.

Получаваме около 20- 22 сладки.


/ ОТ АРХИВИТЕ/

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар