Страници

понеделник, 10 май 2021 г.

КАШКАВАЛЕН БЮРЕК

 Подобен е на баница, но е по- сочен от нея и още по- уханен на масълце.

За предпочитане е да се консумира топъл.

 ПРОДУКТИ:

500 г кори за баница

3 яйца

1 ч. ч. прясно или кисело мляко / по избор/

2/ 3 ч. ч. олио

1 бакпулвер

200 г сирене

200 г кашкавал

30 г краве масло

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата с олиото, млякото и бакпулвера.

Вземаме по 2 кори и ги намазваме със сместа.

Ръсим ги с натрошено сирене и настърган на едро кашкавал.

Навиваме ги на руло, а след това на охлюв.

Редим ги в намазана с олио тава.

Отгоре ги поливаме с останалата смес.

Върху всяко навито охлювче  слагаме парченце масло.

Печем  бюрека в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути. Покриваме го с хартия и продължаваме печенето още 5 минути.

Сервираме бюречетата топли.


април 2021 г

1 коментар: