Това е най- хрупкавата туршия, която някога съм правила и яла.
Преди доста години ми я показа моя колежка и останах очарована от нея.
Не я бях правила скоро, но тази вечер пак я спретнах.
Не се стерилизира и остава бистра цяла зима.
ПРОДУКТИ:
червени чушки
/ аз използвах и
жълти/
моркови- нарязани
зеле- нарязано на
едро
карфиол- накъсан на
розички
/ днес не сложих от него/
/ днес не сложих от него/
клонки целина
На 1 компотен буркан на дъното се слагат:
оцет- до резката
1 равна с. л. сол
3 с. л. захар
2 аспирина
2 вишневи листа- по
желание/ може и без тях/
Зеленчуците се редят
и се притъпкват плътно в буркана.
Попарват се с вряла
вода, затварят се с нови капачки и се обръщат обратно.
След два дни се
оставят изправени, после пак обратно и така, докато се стопят солта и захарта.
22. 09. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар