Това е рецепта за традиционното
кьопоолу, което се приготвя специално за стерилизиране в буркани и после служи за
храна през зимата.
В другото, което е за пряка
консумация, се слага и домат, но в това не.
То се приготвя само от печени
патладжани и чушки.
ПРОДУКТИ:
1 кг свежи патладжани
1 кг чушки- цветът им
е без значение
сол на вкус
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се пекат
на фурна или на жар, … ламарина и се белят.
Чушките се почистват
от семената и също се изпичат. Обелват се.
Двата зеленчука се
смилат с месомелачна машинка.
Посоляват се на вкус и
се овкусяват с нарязания магданоз.
Сместа се пълни в
бурканчета, които се стерилизират в продължение само на 5 минути- за капачката.
ПРЕПОРЪКИ:
1. Винаги можете да си увеличите количеството на
зеленчуците.
2. След отваряне консумирайте кьопоолуто със счукан
чесън и зехтин или олио.
3. Доста вкусно е и при смесването му с майонеза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар