XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОЗУНАЧЕНИ РУЛА С МАРМАЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 29 април 2016 г.

КОЗУНАЧЕНИ РУЛА С МАРМАЛАД

У дома са на почит козуначените изделия, но да са с някаква плънка.
В случая тези рула са с мармалад.
Стават бързо и са много пукхави и ароматни.
ПРОДУКТИ:
2  яйца
1 белтък
500 г брашно
125 мл хладко прясно мляко
20 г жива мая или 1 пак. суха
50 г краве масло или мас
75 мл олио
160 г захар
щипка сол
2 ванилии
За плънката:
мармалад, но да е по- гъст/ в случая е от сливи/
За намазване:
1 жълтък
малко олио
За поръсване:
кристална захар


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват добре със захарта.
Маята се разтваря в млякото.
Замесва  се тесто от посочените продукти ръчно или с помощта на хлебопекарна, изважда  се и се оставя да втаса на топло до двойно увеличение на обема му. Ако е хладно в кухнята ви, то можете да го оставите във включена на 30 градуса фурна.
Втасалото тесто се разделя на три части,които се намесват и от тях се оформят 3 правоъгълника, които се намазват обилно с мармалад.
Загръщат се в двата края и се навиват на рула.
Всяко руло се поставя в намазана с олио формичка.
Оставят се за повторно втасване.
Преди печене се намазват с жълтък, който предварително е разбит с малко олио.
Поръсват се със захар.
Козуначените рула се пекат в продължение на 20 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, след което се покриват с хартия и се пекат до готовност на 170 градуса.
Изваждат се от фурната и от формите, покриват се с мека кърпа и се оставят да се охладят малко.

Консумират се топли, но не горещи, за да не се вглетят.
/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар