XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 14 април 2016 г.

ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК

Обикновено десертите от този вид са с шоколад само в заливката, но в случая е изцяло шоколадов.
Определено е за шохолитици. Ще им допадне със сигурност.
Сглобих го по мое виждане.
 С него посрещнах изискан гост, а той остана доволен.


ПРОДУКТИ:
За блата:
1 и 1/2 пакета бисквити „ Роден край“ с какао
125 г хубаво краве масло
2 с. л. какао
За основната смес:
3 пакетчета сирене Крема
1 каф. ч. пудра захар
300 г заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
200 г шоколад- млечен или натурален
10 г желатин
За глазурата:
100 г натурален шоколад
3 с. л. олио или масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло и какаото.
Взема се разкопчаваща форма с диаметър 20 см и дъното и се покрива с пекарска хартия или цялата форма със стреч фолио.
Чрез притискане се оформя какаов блат.
Прибира се за охлаждане в хладилник.
Започва се приготвянето на основната смес.
Сиренето се разбива със захарта до хомогенна смес, след което при непрекъснато бъркане се слага и заквасената сметана.
В съд се затопля до кипене половината количество течна сметана, отмества се от котлона и в нея чрез енергично разбъркване се стопява шоколадът. Охлажда се леко.
Млечната и шоколадова част се смесват чрез леко разбъркване с помощта на дървена лъжица или шпатула като към тях се добавя и желатинът, стопен на водна баня в малко вода.
Всичко това се изсипва върху бисквитения блат.
Оставя се да се стегне в хладилник поне 4 часа.
Най- отгоре се полива с разтопения на водна баня шоколад, като към него се слага и олиото/ маслото/.
Чийзкейкът се декорира леко по желание и се оставя за една нощ в хладилника.



Няма коментари:

Публикуване на коментар