Обикновено десертите от този вид са с шоколад
само в заливката, но в случая е изцяло шоколадов.
Определено е за шохолитици. Ще им допадне
със сигурност.
Сглобих го по мое виждане.
С него посрещнах изискан гост, а той остана доволен.
ПРОДУКТИ:
За блата:
1 и 1/2 пакета
бисквити „ Роден край“ с какао
125 г хубаво краве
масло
2 с. л. какао
За основната смес:
3 пакетчета сирене
Крема
1 каф. ч. пудра
захар
300 г заквасена
сметана
200 мл течна
сладкарска сметана
200 г шоколад-
млечен или натурален
10 г желатин
За глазурата:
100 г натурален
шоколад
3 с. л. олио или
масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се
смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло и какаото.
Взема се
разкопчаваща форма с диаметър 20 см и дъното и се покрива с пекарска хартия или
цялата форма със стреч фолио.
Чрез притискане се
оформя какаов блат.
Прибира се за охлаждане в хладилник.
Започва се
приготвянето на основната смес.
Сиренето се
разбива със захарта до хомогенна смес, след което при непрекъснато бъркане се
слага и заквасената сметана.
В съд се затопля
до кипене половината количество течна сметана, отмества се от котлона и в нея
чрез енергично разбъркване се стопява шоколадът. Охлажда се леко.
Млечната и
шоколадова част се смесват чрез леко разбъркване с помощта на дървена лъжица
или шпатула като към тях се добавя и желатинът, стопен на водна баня в малко
вода.
Всичко това се
изсипва върху бисквитения блат.
Оставя се да се
стегне в хладилник поне 4 часа.
Най- отгоре се
полива с разтопения на водна баня шоколад, като към него се слага и олиото/
маслото/.
Чийзкейкът се
декорира леко по желание и се оставя за една нощ в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар