Често готвя ястия с лапад, защото е много
полезен, а сега е в изобилие в дворовете
ни и трябва да се възползваме от неговата даденост.
ПРОДУКТИ:
1 голяма купа
почистен и нарязан лапад
1 малка глава
кромид лук/ по желание/
4- 5 с. л. олио/
краве масло/
същото количество
брашно
сол- на вкус
3 скилидки чесън
червен пипер
джоджен
чубрица
магданоз
4 яйца
150 г зряло сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се
запържва в мазнината .
Изсипва се лападът
и се задушава до омекване заедно с наситнения чесън.
Посолява се.
Налива се вода до
желана гъстота на кашата.
Овкусява се с
подправките.
Яйцата се
разбъркват и се добавят към нея.
Натрошава се и
сиренето.
Кашата се вари
няколко минути при непрекъснато бъркане.
По желание, ако
сте я приготвили с олио, можете да
добавите и малко масълце , но съвсем накрая .
Няма коментари:
Публикуване на коментар