Не вярвах чак толкова, че една гъбена чорба ще има такъв вкус, но
плътността на гъбите и подправянето с оцет и чесън оправиха работата.
Даже по- добра, защото го нямаше онова леко неприятно ухание на шкембе.
ПРОДУКТИ:
500 г гъби Кладница
3 литра вода
сол
Застройка:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
2 с. л. брашно
Запръжка:
2 с. л. олио и 2. с.
л. масло
малко червен пипер
Овкусител:
млян черен пипер
Добавки:
оцет
чесън
лют червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се нарязват на
парчета и се сваряват в посолената на вкус вода до готовност.
През това време тя намалява обема си.
Полученото се застройва
с разбитите жълтък, мляко и брашно.
Прави се запръжка от
мазнината и червения пипер и се изсипва в чорбата.
Овкусява се с черен
пипер.
Сервира се с добавка
на оцет, в който предварително е счукан чесън.
Прекрасна е
чорбичката и с едросмлян лют червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар