Нищо, че е паниран, той си остава лекичък за стомаха. Става и за мезенце, става и за основно ястие. Лично на мен този вид приготвяне ми наподобява вкуса на панираните гъби Сърнели.
ПРОДУКТИ:
карфиол
ПАНИРОВКА:
на 1 яйце- 1 с. л. брашно
сол
малко бира/ може и без нея/
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се почиства и се накъсва на розички.
Сварява се за не повече от 2 минути в солена вода.
Изцежда се и се подсушава от водата.
Топи се в панировка, направена от разбитите яйца с малко сол, брашното и бирата/ ако решите да сложите от нея/.
Потопените розички се изпържват на умерен огън до леко порозовяване.
Сервират се топли, но не горещи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар