То съдържа повече зеленчуци, а малко
брашно, и затова няма как да бухне и да се надигне.
Става сбито и леко глетаво, но пък за
закуска е чудесно.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
100 г почистен спанак
1 малка глава кромид
лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
1 с. л. босилково
песто или малко сух босилек/ ако обичате/
риган
млян черен пипер
1 ч. ч. брашно/ аз
ползвах типово/
1 бакпулвер
хималайска сол- на
вкус
По желание:
шепа нарязани чушки
шепа сладка царевица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с
миксер и към тях се добавят настърганите зеленчуци, пестото и останалите
подправки плюс солта.
Слага се и нарязаният
на ситно спанак.
В добавка аз сложих
по шепа чушки и царевица.
Брашното се пресява и
се смесва с бакпулвера.
Добавя се лъжица по
лъжица при непрекъснато бъркане.
Сместа се изсипва в
по- малка тавичка , постлана с пекарска хартия.
Пече се в
предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар