XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАДАИФ С КРЕМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 3 декември 2015 г.

КАДАИФ С КРЕМ

/ от архивите/
Нищо особено не е кадаифът, но аз го обичам.
Да, ама този път го подобрих с кремче.

ПРОДУКТИ:
1 пакет кадаиф/ от Кауфланд/- 400 или 500 г беше
1 кг захар и 1 литър вода / според указанията на пакета/
2 ванилии
начукани орехи
1 пакет крем без варене „ Ванилия”  на д- р Йоткер
стафиди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се врящ сироп от захарта, водата и ванилиите и с него се залива кадаифът, който е нареден на разстояние в тава.

Тавата се завива плътно със стреч фолио и се оставя така няколко часа до пълното усвояване на сиропа.
Кадаифът се охлажда хубаво и се поръсва с орехите.
Намазва се с разбития крем, декорира се със стафидите и се сервира на порции.

Уточнение:
Яла съм и много по- хубав кадаиф.

Този, който предлагат в Кауфланд, не е добре изпечен отвътре и на места става глетав, а не на конци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар