/ от архивите/
Нищо особено не е кадаифът, но аз го обичам.
Да, ама този път го подобрих с кремче.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кадаиф/ от
Кауфланд/- 400 или 500 г беше
1 кг захар и 1 литър
вода / според указанията на пакета/
2 ванилии
начукани орехи
1 пакет крем без
варене „ Ванилия” на д- р Йоткер
стафиди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се врящ сироп
от захарта, водата и ванилиите и с него се залива кадаифът, който е нареден на
разстояние в тава.
Тавата се завива
плътно със стреч фолио и се оставя така няколко часа до пълното усвояване на
сиропа.
Кадаифът се охлажда
хубаво и се поръсва с орехите.
Намазва се с разбития
крем, декорира се със стафидите и се сервира на порции.
Уточнение:
Яла съм и много по-
хубав кадаиф.
Този, който предлагат
в Кауфланд, не е добре изпечен отвътре и на места става глетав, а не на конци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар