Помня годините, в които дъщеря ми
беше малка, и много често и правех домашна юфка- де варена, де на фурна.
Харесваме я, но отдавна не я бях приготвяла.
Тази сутрин реших, че вече е
време да си припомним вкуса и.
Разтопих се от удоволствие като
се запече и из къщата замириса на НЯКОГА.
ПРОДУКТИ:
1 пакет / 200 г/
домашна юфка
30 г краве масло
200 г сирене
4 яйца
1 каф. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
малко олио- за
намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Юфката се изсипва в 2
литра кипяща вода и се вари в нея само за 1 минута.
Изцежда се през
гевгир. Слага се в купа и се смесва с разбитите със захарта яйца, натрошеното
сирене и млякото.
Сместа се изсипва в
намазнена тава и върху нея се нареждат парченца масло.
Юфката се пече на 200
градуса до лек загар и коричка.
Сервира се
полуохладена, за да може да се нареже на парчета.
В противен случай ще
трябва да я гребете с лъжицата.
1 ноември 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар