Тя е от графата ЛЮБИМИ МЕСЕНИЦИ СЪС
ЗЕЛЕНИИ.
Има ли подобно нещо на масата, на
момента бутам мръвките и се залавям с нея.
Особено щастлива съм, че макар да
е краят на м. ноември, у дома все още има пресен лапад и зелен лук.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница / 400 г/
1 голяма купа
почистен и нарязан лапад
4- 5 стръка зелен лук
3- 4 яйца
200 г сирене
сол на вкус
магданоз
копър
7- 8 с. л. олио-
половината за плънката и останалото за намазване на тавата и поръсване на
суровата баница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвям плънката
като нарязвам лука и го запържвам до омекване в половината олио.
Добавям лапада, соля
на вкус и го задушавам до готовност.
Отстранявам тигана от
котлона.
Оставям зеленията да
се охлади.
Слагам яйцата, натрошеното
сирене и нарязаните подправки и разбърквам сместа.
Вземам по две кори и
върху горната разстилам част от плънката.
Навивам на умерено
стегнати рула, които нареждам кръгово в намазана с олио тава.
1 - ви вариант:
Поръсвам суровата баница с още малко мазнина.
2- ри вариант:
Намазвам баницата с 1 разбито яйце с малко кисело мляко.
.............................................................................................
Поръсвам суровата баница с още малко мазнина.
2- ри вариант:
Намазвам баницата с 1 разбито яйце с малко кисело мляко.
.............................................................................................
22. 11. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар