Риба в комбинация с праз и вино-
прелест!
А пък и още вино, ама в чаша … до
шаранааа……
Преценете сами!
С тази рецепта искам да убедя хората, че рибата не се консумира само пържена, а може и по съвсем друг различен и здравословен начин.
Можете да я приготвите с всякаква едра риба, стига да я обичате и предпочитате.
С тази рецепта искам да убедя хората, че рибата не се консумира само пържена, а може и по съвсем друг различен и здравословен начин.
Можете да я приготвите с всякаква едра риба, стига да я обичате и предпочитате.
ПРОДУКТИ:
1 шаран- 1, 500 г
1 глава праз
1 голям морков
1 крехка тиквичка
1 каф. ч. бяло вино
стрък девесил
5 с. л. олио
сол на вкус
малко вода
За плънка:
1 шепа орехи
1/ 2 лимон
копър- по желание
копър- по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате тава ,
намазвате я с половината от олиото и на дъното и редите нарязаните на дълго и разцепени
на тънко зеленчуци.
Сложете и клонката
пресен девесил.
Точно върху тях
поставете осоления отвътре и отвън шаран, в корубата на който сте сложили
нарязаните или накълцани орехи и лимоновите резенчета.
По желание добавете и копър.
По желание добавете и копър.
Не зашивайте шарана.
Полейте го с
останалата мазнина, а покрай него излейте виното и мъничко водичка.
Изпечете рибата в
предварително загрята на 200 градуса фурна до приятна коричка, като на 3- 4 пъти
отваряте фурната и поливате фурната със соса, който се получава по време на
приготвянето.
Ще се насладите на
приятно овкусено и изключително сочно месце, подходящо за лека вечеря.
Да напомням ли за чашата бяло вино?!?!
Да напомням ли за чашата бяло вино?!?!
26. 10. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар