XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛИВОВ ПАЙ С ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 13 август 2013 г.

СЛИВОВ ПАЙ С ШОКОЛАД



Приготвих го по рецептата на  пая с прасковите.
 Хареса ми повече, защото сливите му придават  леко кисел  привкус.
Увеличих количеството на маслото и ванилиите.
Шоколада настъргах отгоре след изпичането на сладкиша.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
70 г масло
6- 7  средно големи сини сливи
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих разтопеното масло и  ванилиите. Лъжица по лъжица сипах брашното, което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера. 
Изсипах почистените и нарязани на кубчета сливи / не ги беля/ и разбърках сместа, която е по- гъста от кексовата, с дървена лъжица.
Намазах с олио правоъгълна тавичка с размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Изпекох пая в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка/ около 25 минути/.
Извадих го, отгоре настъргах шоколада и го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Колкото повече стои, толкова по- мек става.
             Изключително ми допада вкуса му и го вписвам в графата” Любими”  :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар