Приготвих го по рецептата
на пая с прасковите.
Хареса ми повече, защото сливите му
придават леко кисел привкус.
Увеличих количеството на
маслото и ванилиите.
Шоколада настъргах отгоре след
изпичането на сладкиша.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
70 г масло
6- 7
средно големи сини сливи
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих
яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих разтопеното масло и ванилиите. Лъжица по лъжица сипах брашното,
което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера.
Изсипах почистените и
нарязани на кубчета сливи / не ги беля/ и разбърках сместа, която е по- гъста
от кексовата, с дървена лъжица.
Намазах с олио правоъгълна тавичка с
размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Изпекох пая в предварително загрята
на 180 градуса фурна до суха клечка/ около 25 минути/.
Извадих го, отгоре настъргах шоколада
и го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Колкото
повече стои, толкова по- мек става.
Изключително ми допада вкуса му и
го вписвам в графата” Любими” :).
Няма коментари:
Публикуване на коментар