Обожаваме това блюдо, защото е по- диетично, приготвя се бързо и се отличава със завидно добър вкус.
Всеки път го импровизирам с различни зеленчуци .
Тук предлагам един от случаите:
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
2 чушки
2 малки крехки тиквички
2 средно големи моркова
1 крехка прясна краставица
3- 4 скилидки чесън
3- 4 с. л. олио
сол- на вкус
черен пипер
салвия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам пилешкото го на ивици/ жулиени/ и го запържвам в олио до лека
коричка на месцето. Изваждам го и го оставям настрани.
В същата мазнина
запържвам чесъна, нарязян на ситничко. След това
чушките ,тиквичките, морковите и краставичката- до омекване. Връщам
месото при зеленчуците, подправям с черен пипер и салвия и ястието е
готово.
Приготвя се за около 30 минути. Нищо работа, но става вкусно .
Няма коментари:
Публикуване на коментар