Импровизиран лек сладкиш,
подходящ за сегашните горещини.
Става пухкав и ефирен и леко гали
небцето със своята нежност.
ПРОДУКТИ:
1 пакетче готов крем /за
торти и сладкиши/ или сметана / 50 г/
1 кофичка квасено
мляко с 4 % масленост
1 ч. ч. захар
6- 7 плюс още 2-
3 бисквити с масло
2 желатина от 10 г
2 ванилии
1 с. л. краве масло
2 праскови
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам крема/
сметаната/ в дълбока купа, но не по указанията с мляко, а с вода, но намалявам
посоченото количество с 50 мл.
Разбърквам добре
млякото със захарта и ванилиите и към тях добавям предварително набъбналия в
малко студена вода и разтопен на водна баня желатин.
Изсипвам млечната
смес към сметаната.
Разбърквам добре до
получаване на еднородна консистенция.
Вземам форма за кекс
и я намазвам с маслото.
На дъното нареждам много
тънки филийки от прасковите.
Върху тях изсипвам
половината смес, върху нея внимателно поръсвам 6-7 натрошените бисквитки и отгоре на тях леко
изсипвам останалата смес.
Най- отгоре пускам
малки кубчета праскови.
Прибирам десерта да
се охлади в хладилника за поне 4- 5 часа, изваждам го, топя формата в гореща
вода, за да може да се отлепи желираната вкусотия, поръсвам със смлени бисквити,
режа на парчета и сервирам.
6 август 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар