Омесих я както обичайно, но с добавка на лимонов сок.
Тази я месих за гостите на панаира и я кръстих ПАНАИРДЖИЙСКАТА НИ ПИТА :).
Обичайното за мен тесто е от :
1 кг
брашно
25 г жива мая или 1 пакетче суха,
по 1 с. л сол и захар,
2- 3 с. л. кисело мляко,
3- 4 с. л. олио,
1 яйце и 1 белтък,
около 500
мл хладка вода.
...........................................
жълтък и олио- за намазване на питата
шепа масло и още толкова олио- за помазване на разточената кора
/ Вместо олиото и яйцето можете да сложите 1 / 2 кутийка
майонеза./
Нарязах я по начина на слоестото хлебче
/ вижте по- надолу в рецептата за "Слоесто хлебче"/.
Наредих парчетата без никакъв ред и старание.
Стана интересна пита- интересно разчупена с неопределени форми из нея :).
26 август 2012 г
Уникална е!Определено ще се пробва,благодаря.Успешна седмица ти желая. :]
ОтговорИзтриванеИ бих добавила- много лесна, а ефектна. Нещо по- различно от традиционните кръгли погачи. Начина на разточване, намазване с масло и рязане са описани в рецептата на " Слоесто хлебче". Там ще добиете представа точно как се процедира . Успех в замесването и печенето! :)
ОтговорИзтриванеНе пише какво е количеството на лимоновия сок в посочените продукти?
ОтговорИзтриванеВ необходимите продукти не е посочено количеството на лимоновия сок?
ОтговорИзтриванеДа, не го упоменах, извинете ми, но то е, защото не съм го мерила, но като се замисля... сок от около половин лимон, средно голям :).
ОтговорИзтриване