На този ден се меси пита за СВЕТА БОГОРОДИЦА.
Бях се зарекла да не меся нищо това лято, но такъв ден не бих пропуснала. Нарича се и се меси за здраве, а аз съм суеверна и спазвам традициите и обичаите.
Питата можете да замесите с любимото си тесто. Различното е в самото рязане и подреждане.
В средата е топка/ кръг/, а отстрани в два реда с разминаване са наредени кифлички, в единия ред / външния/ те са по- малки, а в другия са по- големите.
Просто ги разминавате и ги вмъквате като в клин.
август 2012 г
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотна пита!
ОтговорИзтриванеПоздравления за прекрасния блог и най-вече за питките.
Това е и моето основно тесто за пити и хлебчета и винаги се получават. Следващата ще пробвам да оформя така.
Пожелавам успех на блога и на Вас лично!
Страхотна пита!
ОтговорИзтриванеПоздравления за прекрасния блог и най-вече за питките.
Това е и моето основно тесто за пити и хлебчета и винаги се получават. Следващата ще пробвам да оформя така.
Пожелавам успех на блога и на Вас лично!
От сърце благодаря и аз на Вас! {#emotions_dlg.smile}
ОтговорИзтриванеОбичам да меся и наистина с това тесто питките стават сполучливи. Не знам защо повечето хора месят с прясно мляко, аз много рядко бих замесила с него. А по повод тази пита- горната кора стана по- дебела, защото долният реотан на печката даде повреда и се наложи да я допичам покрита за по- дълго време, но пък беше пухкава и на конци :).-