Около мен има много риболовци , които не знаят как да си приготвят
хайвера и да го хапнат. Аз го правя на хайверени крокетки или така, както ще
споделя с Вас в тази рецепта.
Хайверът трябва да е пресен и задължителната подправка за него е ароматният девесил.
ПРОДУКТИ:
500 г чист рибен
хайвер
4 яйца
1 каф. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
1 каф. ч. брашно
1 равна каф. л. сода
за хляб или бакпулвер
сокът от 1/ 4 лимон
сол на вкус
черен пипер
пресен девесил
магданоз
олио- за намазване на
тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със
солта като за омлет.
Разбърквам ги
внимателно с хайвера с помощна на дървена лъжица до получаването на еднородна
смес.
Добавям млякото,
олиото, брашното, набухвателя, лимоновия сок, смлян черен пипер и ситно
нарязаните девесил и магданоз.
Намазвам обилно тава
с олио, в която изсипвам сместа.
Пека хайвереното ястие в предварително загрята
на 180 градуса фурна до лек и приятен загар на коричката.
Изваждам го от
печката, оставям го за малко, за да изстине и да се отпусне и го нарязвам на
желани форми.
Сервирам със салата
или задушени зеленчуци.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар