XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: УШМАР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 20 септември 2021 г.

УШМАР

Ушмарът е автентичен родопски специалитет, който се прави с много масло и кашкавал.

За неговото приготвяне са използва царевично брашно, а не царевичен грис.


ПРОДУКТИ:

1 каф. ч. ситно смляно царевично брашно

2 каф. ч. вода

125 г качествено краве масло

200 г добре узрял кашкавал

сол- на вкус

червен пипер- по желание


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера стопяваме маслото и в него запържваме царевичното брашно, докато започне леко да променя цветя си.

Наливаме водата и бъркаме непрекъснато до отделяне на брашнената смес от стените на съда.

Слагаме нарязания на парчета кашкавал.

Бъркаме ушмара, докато започне да се влачи на конци.


Поднасяме го топъл и по желание го поръсваме с обикновен или пушен червен пипер.

Този вид ястие ни пренася в Родопите, където от години наред хората там го приготвят и му се любуват.

август 2021 г

1 коментар: