Приготвих бюрека и веднага застанах зад казаното и с благодарност, че научих още един вид
баница и то тооолкова прекрасна.
1 пак кори за баница /500 г/
100 мл олио
Плънка:
2 яйца
2 -3 с. л. кисело мляко
300 г сирене
1/2 ч. л. сода
Заливка:
250 мл прясно мляко
4 яйца
сол- по желание
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
В намазнена кръгла
тава / 26- 28 см/ се нареждат три кори, като всяка от тях се поръсва с олио.
Поставя се от плънката и отново се нареждат 3 кори.
Процедурата продължава докато свършат корите.
Бюрекът се нарязва ветрилообразно или като торта, полива се с
горещото масло и се залива със заливката, която сме получили от прясното мляко, разбито с яйцата.
Бюрекът се пече в загрята на 180 градуса фурна в продължение
на около 30 минути.
Изважда се, оставя се да се отпусне малко под мека кърпа,
ако искате да омекне, или пък без нея. Всичко е въпрос на желание.
Баницата- бюрек става разкошна
на вкус.
/ от архивите /
Няма коментари:
Публикуване на коментар