Много бърз и
непретенциозен откъм продукти и приготвяне.
Може да стои
няколко дни, завързан в найлонова торбичка, и въобще не изсъхва.
Направете си го и
си го похапвайте с кафенцето.
Някога израснах с
подобни сладкишчета. Ех, спомени и сладко детство…
А сега? Сега е
изобилие от благини, бъкани с подсладители и консерванти, и в никакъв случай
нямащи нищо общо с домашното, па макар и
то да е елементарно и просто като фасул.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
30 г краве масло
1 непълна каф. ч.
олио
3 с. л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
50 г орехови ядки
За поръсване:
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват
добре със захарта и към тях се добавят олиото и стопеното масло.
При непрекъснато
бъркане се слага какаото, а след него и брашното, лъжица по лъжица, но
предварително смесено с набухвателя и ванилиите.
Сместа се изсипва
в намазана с олио и поръсена с брашно правоъгълна тавичка 30/ 20 см и отгоре се нареждат на
разстояние ореховите ядки.
Сладкишът се пече
в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или до боцкане с
клечка за зъби и тя да излезе суха.
Изважда се и се
поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар