Много ги обичам!
Правя ги не със смес от намачкано сирене, яйце и подправки, а с цяла
плочица сиренце. Така е хем по- бързо, хем по- сигурно, че няма да се разтекат
по време на пърженето.
ПРОДУКТИ:
печени чушки
зряло сирене
За панировката:
яйца , брашно и сол – на всяко яйце слагам по 1 равна с. л.
брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сиренето нарязвам на
плочки и от тях слагам по една във всяка обелена чушка.
Топя ги направо в
разбитата панировка, като преди това не ги овалвам в брашно.
Няма смисъл да
утежнявам организма с голямо количество от него.
Самата панировка
гледам да я правя по- рядка, за да не се превърне в пържени палачинки или бухти.
Пържа чушките от
двете страни в горещо олио, редя ги в чиния, покрита с домакинска хартия, за да
се поизцедят и ги сервирам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар