По идея на една жена, която е привърженик на разделното хранене.
Приятен на вкус омлет, след консумацията на който се чувстваш сит, а в същото време ти е леко на стомаха.
ПРОДУКТИ:
6 яйца
300 г пресни гъби / в случая печурки/
300 г свеж спанак
няколко стръкчета
пресен чесън
сол – на вкус
2 + 1 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се измиват,
нарязват се на парченца и се запържват за около 2- 3 минути в 2 с. л. олио.
Към тях
се добавят нарязаните спанак и чесън.
Всичко се посолява и
се задушава до извиране на течността, която самите продукти отделят по време на готвенето.
Отстраняват се от
котлона и се смесват с разбитите яйца.
Разбъркват се добре и
сместа се изсипва в намазана с 1 с. л. олио тава.
Омлетът се пече в
предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изважда се, нарязва
се на порции и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар