XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕДЕЛИНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 8 септември 2012 г.

МЕДЕЛИНИ



Винаги съм ги правила с пълнеж от издълбаните трохи на меденките, прясно мляко, мед/ захар/ и краве масло, но тръгвайки в знойното лято към морето  реших, че ще стъкмя и отнеса на детенце нещо, в което да няма какъвто и да било крем. Та… издълбах си аз трохичките и ги смесих с плодов мармалад. Какво по- хубаво от това да съчетаеш вкуса на мед, канела и мармалад?!
Самата рецепта за тестото е от една майка на мой ученик, с която детето се представи на медената фиеста в училище, но направих меденките двойно по- големи и им смених плънката- половината напълних с трохи и мармалад, а другата  половина- само с мармалад:)   

ПРОДУКТИ:
За тестото:
2 яйца
150 г мед
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче канела
2 ч. л. сода
1 пак. краве масло
брашно, колкото поеме за средно меко тесто
За слепване:
- смес от 1 конфитюрено бурканче мармалад от сливи или подобно гъсто плюс издълбаните трохи 

- само мармалад 
   
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти за самите меденки се омесва меко тесто.
Оформят се топчета и се пекат в намазана и набрашнена тава в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
Пекат се малко и се изваждат веднага при започване на
леко покафеняване
Още топли се дълбаят с остро ножче.
Пълнят се с приготвената смес за крема и се слепват две по две.
Колкото повече стоят, толкова по- мекички стават.

Наистина са вкусни, просто се топят в устата!
 26 август 2012 г

2 коментара:

  1. Страхотни меденки! Имам усещането, че уханието им се разнесе и при мен! Благодаря за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина са много ароматни, Дани. Правя ги и с готовата смес за меденки, която се предлага в Кауфланд. Тя съдържа набухвател, канела, джинджифил и още много съставки, които разнасят един страхотен аромат при печенето :).

    ОтговорИзтриване