С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
вторник, 23 април 2024 г.
СОЧНА БАНИЦА С ГОРЕЩА ВОДА
Много сочна и „въздушна „ солена баница, чието изпълнение е бързо и лесно.
Направите ли я веднъж- ще я правите и още, и още…
ПРОДУКТИ:
400 г фини кори за баница
150 г краве масло
300 г сирене
4 яйца
300 мл гореща вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стопяваме маслото и натрошаваме на едро сиренето .
Вземаме правоъгълна тава и я намазняваме с малко олио.
Всяка от корите мажем с масло, слагаме я в тавата, а през 2 кори слагаме от сиренето.
Готовата наложена баница нарязваме на парчета и я поливаме с останалото масло.
След това я заливаме с добре разбитите яйца, смесени с горещата вода.
Дори и да се пресекат, това не е притеснително.
Изчакваме малко, за да може хубаво да попие всичко.
Печем баницата в загрята на 180 градуса фурна до получаване на златиста коричка.
Готовата сочна и маслена вкусотия сервираме топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар