XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПУЕШКО ФИЛЕ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ОРИЗ И ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 23 април 2024 г.

ПУЕШКО ФИЛЕ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ОРИЗ И ЛАПАД

Типично пролетно ястие, събрало в себе си крехко пуешко месце и свежи градински зеленолистни зеленчуци.
ПРОДУКТИ: 400 г пуешко бон филе 20 крехки листа лапад 1 връзка зелен лук 1 глава кромид лук 2 чушки- червена и зелена или 1 каф. ч. нарязани и замразени 1 зеленчуков бульон 1 клонка пресен джоджен шепа магданоз щипка чубрица щипка млян черен пипер сол- ако е необходимо 1 каф. ч. олио 1 непълна ч. ч. ориз 4 и 1/ 2 ч. ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В дълбок тиган запържваме, след което задушаваме нарязаните лук и чушки. Слагаме измития ориз. Запържваме за кратко и него.
Слагаме почистения от жилките, измит и нарязан лапад. Наливаме водата, в която предварително сме разтворили бульона. Солим , ако е необходимо. Добавяме нарязаните зелени подправки и овкусяваме с чубрицата и черния пипер. Изсипваме всичко в тава и върху него редим пуешкото месо, нарязано на пържоли.
Печем ястието в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато се изпари течността и филето придобие лек и приятен загар. Сервираме го върху оризово- лападеното канапе. Вкусно, много вкусно!
март 2024 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар