Фасулът "Черно око "е характерен за екзотичните страни,
но може да се отглежда и у нас.
Аз го сея в градината, готвя го и се наслаждаваме на
вкусна яхния, приготвена с него.
По форма той прилича на белия боб, но е доста по- дребен
и на самите зрънца има черно кръгче, откъдето идва и името му.
Вкусът му наподобява този на лещата, а отчасти и на боб, затова у дома го наричаме
БОБ- ЛЕЩА.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. фасул Черно око
1 глава кромид лук
1 морков
1 свежа чушка
1 домат
3 с. л. олио
млян черен пипер
чубрица
шепа магданоз
1 литър гореща
вода
оцет и чесън- по желание
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
В сгорещеното олио запържваме нарязаните на дребно лук
и чушка.
Слагаме и настъргания морков.
Посоляваме с малко сол.
След около 3 минути добавяме нарязания домат.
Наливаме
водата, а след това изсипваме и измития боб.
Овкусяваме го с черния
пипер и чубрицата.
Солим го отново на вкус.
Варим го до готовност, а накрая слагаме и нарязания
магданоз.
По желание го сервираме с оцет и счукан чесън.
Чудесна яхния.
ОтговорИзтриванеМного вкусно се получи по Вашата рецепта нашата вечеря.Аз открих днес Вашия блог и реших да опитам нещо от Вашата кухня.Благодаря и не спирайте да пишете.Много позитивен е блогът.��
ОтговорИзтриванеОт сърце Ви благодаря! Винаги, когато имам време, публикувам. Здраве и весели празници Ви желая!
ОтговорИзтриване