XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С МОРКОВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 9 декември 2021 г.

БАНИЦА С МОРКОВИ

След като има баница с тиква защо да няма и с моркови?

Замислих се и реших да пробвам по традиционната рецепта за тиквената баница.

Оказа се, че този полезен зеленчук напълно замества тиквата, дори баницата с него става по- плътна и сладка.

Самата тя е постна и е изключително подходяща за този период от годината.


ПРОДУКТИ:

400 г кори за баница

600 г моркови

1 непълна каф. ч. олио

1 непълна ч. ч. орехи

1 ч. ч. захар
канела- по желание

пудра захар за поръсване- по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измиваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.

Орехите смиламе в блендер.

Вземаме по две кори, които внимателно накапваме с олио.

Върху горната поръсваме част от морковите, по 2 с. л. захар, орехи и

 малко канела.  

Подгъваме корите от двете къси страни малко навътре и ги навиваме на руло.

Нареждаме рулата едно до друго в правоъгълна тава, намазана с олио.

Отгоре ги намазваме с вода, а след това с олио.

Печем баницата  в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар.

Оставяме я леко да се поохлади, след което по желание я поръсваме с пудра захар.



ноември 2021 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар