Бързоприготвящ
се много шоколадов сладкиш,
който би
задоволил предпочитанията и на най- големия шоколик.
Изпечен
правилно, той се отличава с хрупкава коричка и сочна среда.
150 г брашно
75 г какао
120 г кафява захар
280 г бяла захар
175 г качествено масло
3 ванилии
3 яйца
100 г натурален
шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа изсипваме брашното, какаото, двата вида
захар и ванилиите.
Разбъркваме добре и оформяме кладенче.
В него слагаме яйцата, предварително разтопеното и охладено масло и шоколада, нарязан на произволни по форма парчета.
Разбъркваме добре с лъжица до получаване на хомогенна смес.
Покриваме квадратна тава с размери 20/ 20 см с
хартия за печене така, че краищата и да излязат извън нея.
Изсипваме
сместа в нея и печем сладкиша в
предварително загрята фурна на 160 градуса около 50-60 минути.
Той е изпечен, когато повърхността му се стегне напълно.
Изваждаме го от фурната и го оставяме да изстине 5 минути във формата.
Изваждаме го от
нея внимателно с помощта на хартията,
изчакваме го да се охлади напълно и го
нарязваме на 16 еднакви квадрата.
Внимаваме с рязането.
То трябва да е с остър и назъбен нож, защото в противен случай парчетата се начупват.
октомври 2020 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар