Страници

петък, 9 октомври 2020 г.

МНОГО ШОКОЛАДОВО БРАУНИ

Бързоприготвящ се много шоколадов сладкиш,

който би задоволил предпочитанията и на най- големия шоколик.

Изпечен правилно, той се отличава с хрупкава коричка и сочна среда.

                                                         ПРОДУКТИ:

150 г брашно

75 г какао

120 г кафява захар

280 г бяла захар

175 г качествено  масло

3 ванилии

3 яйца

100 г натурален шоколад

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 В купа изсипваме брашното, какаото, двата вида захар и ванилиите.

Разбъркваме  добре и оформяме  кладенче.

В него слагаме  яйцата, предварително разтопеното и охладено масло и шоколада, нарязан на произволни по форма парчета.

Разбъркваме  добре с лъжица до получаване на  хомогенна смес.

 Покриваме квадратна тава с размери 20/ 20 см с хартия за печене така, че краищата и да излязат извън нея.

 Изсипваме  сместа в нея и печем  сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса около 50-60 минути.

 Той е изпечен, когато повърхността му се стегне напълно.

 Изваждаме го от фурната и го оставяме  да изстине 5 минути във формата.

Изваждаме го от нея внимателно с помощта на  хартията, изчакваме го да се охлади напълно  и го нарязваме  на 16 еднакви квадрата.

Внимаваме  с рязането.


То трябва да е с остър и назъбен нож, защото в противен случай парчетата се начупват.


октомври 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар