Ястието е типично лятно, приятно на вкус и съобразено
с разделното хранене, но на пазара все още има тиквички и можете да се
възползвате от идеята.
Реди се бързо, но му трябва повечко време,
за да се изпекат напълно зеленчуците в него.
ПРОДУКТИ:
3 средно големи
тиквички
3 чушки
2- 3 домата
1 глава кромид лук
няколко скилидки
чесън
300 г пресни гъби/
в случая са Печурки/
олио
сол
чубрица
черен пипер
50 г сирене
50 г кашкавал
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите се
нарязват както следва:
тиквички, чушки и
домати- на кръгчета
кромид и чесън- на
дребно
гъби- на филийки
Взема се тава с
размер около 30 см в диаметър и се намазва с олио.
Всичко се нарежда
ред по ред в последователност, каквато вие прецените, но нека гъбите да са
някъде по средата, а доматите да останат отгоре и да са по- дебело нарязани, за
да не загорят зеленчуците при печенето.
Солите, когато,
където и колкото прецените.
Поръсвате с
подправките и поливате отгоре с олио толкова, колкото искате да ви е мазно
ястието.
Печете във фурна
на 200 градуса до омекване на зеленчуците, някъде около 1 час и отгоре, но на
няколко пъти отваряте и разклащате тавата, за да няма залепване по дъното и.
При мен няма
проблеми, защото ползвам тава с керамично покритие, което не позволява подобно
нещо.
Изваждате,
поръсвате с настърганите кашкавал и сирене и допичате до приятна коричка.
При поднасяне
можете да поръсите с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар