Брашнената смес е готова. Купувам я от
Кауфланд.
От този грамаж правя 2 хлебчета в пекарната.
Крайният продукти ми
харесва, защото е вкусен, а освен това има доста семенца в него. У дома почти
не консумираме хляб и затова реших да деля тези 550 г на две, за да не остава и
мухлясва самунът. Стои в продължение на седмица читав, но повече не.
ПРОДУКТИ:
275 г брашно
125 мл хладка вода
10 г прясна мая
1 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря
във водата и се изсипва в контейнера на пекарната.
Добавя се олиото.
Изсипва се
пресятото брашно, след него захарта и накрая солта.
Включвам на
програма, която е с времетраене 2 ч и 10 минути и за това време нямам грижи по
хлебчето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар