XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕК ЧИЙЗКЕЙК В КУПИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 17 юни 2016 г.

ЛЕК ЧИЙЗКЕЙК В КУПИЧКИ

Много пъти ми се е искало да пробвам по- лека рецепта за чийзкейк без печене и все не се решавах, но онзи ден отворих вестник „ 24 часа“ и в рубриката „ Гастрогуру“ видях идея  
Хареса ми и това, че мога да направя сладкиша не по традиционния начин, а в купички.
Споделям начина на приготвяне така, както го направих аз.
ПРОДУКТИ:
1 и 1/ 2 пакет какаови бисквити „ Роден край“
125 г краве масло
500 г извара
400 г цедено кисело мляко
50 мл прясно мляко
125 г пудра захар
2 ванилии
2 пак. желатин/ общо 20 г/
100 г конфитюр от ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се смилат в блендер и се омесват с мекото масло.
Слагат се на дъното на купички, притискат се хубаво и се изравняват така, че да станат като блат.
Купичките се прибират за десетина минути в хладилник.
С пасатор се разбиват изварата, двата вида мляко, захарта и ванилиите.
Към тази смес се добавя едното пакетче желатин, което предварително е разтворено с малко вода на водна баня.
Бялата смес се разбърква добре и се разпределя в купичките върху бисквитения блат.
 Не мога точно да кажа колко купички са необходими, защото аз ползвах няколко вида с различна големина плюс пластмасови чаши, за да може щерката да си ги придвижи безпроблемно до София.
Прибират се отново в хладилник, но този път за около 2- 3 часа или докато бялата част се стегне  напълно.
Най- отгоре се разстила ягодовата глазура, която се приготвя като към конфитюра се сложи  малко вода и в полученото се добавя второто пакетче разтворен желатин.
За трети път купичките се прибират в хладилник и след желирането на глазурата чийзкейкчетата се хапват с охота.

Лично на сестра ми не и допадна рецептата, тъй като е свикнала да консумира този вид десерт с крема сирене и сметана. На нашето семейство се хареса, защото вариантът е доста по- лек и подходящ за топлото време.

11. 06. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар