XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧОРБА ОТ ЛЕЩА ПО МАНАСТИРСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 12 януари 2012 г.

ЧОРБА ОТ ЛЕЩА ПО МАНАСТИРСКИ

                                                              ПРОДУКТИ:
200 г леща , 1 каф. ч. олио , 1 глава  кромид лук , 1 морков , шепа нарязана целина , 2 средно големи нарязани домата , 4- 5  скилидки чесън/ нарязан на филийки/ , 1 с. л чубрица , 2 с. л. оцет ,1 с. л. нарязан магданоз, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  В студена вода сложете лещата, лука, олиото, морковите, целината, чесъна и чубрицата. Посолете и сложете на котлона. Варете до готовност, но 10 минути преди да е станала съвсем готова лещата, сложете доматите. Отстранете от огъня и подправете с оцета. Поръсете с магданоза и сервирайте.

2 коментара:

  1. Прекрасна леща! Много, много обичам! Благодаря за споделената рецепта! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Габи!
    Вкусна е и много полезна и най- вече приготвена по този начин :).

    ОтговорИзтриване