XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОРИЗОВА ПИТКА СЪС СИРЕНЦЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 20 януари 2012 г.

ОРИЗОВА ПИТКА СЪС СИРЕНЦЕ

Нали вече твърдо реших да изключа глутена от менюто си  и реших, че ще пробвам нещо с оризово брашно.
                                                      Ето я моята първа оризова питка :).


ПРОДУКТИ:

За платката:
2 яйца
1 каф. л. сол
1 каф. ч. вода
2 ч. ч. оризово брашно/

За гарниране:
100 гр сирене

За намазване на тавата:
2 с. л. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбих яйцата със солта и водата.
Изсипах брашното при непрекъснато бъркане.
С помощта на дървена лъжица разстлах тестото в намазана с маслото тава.
Натроших сиренцето и поръсих питката.

Изпекох я до получаване на лек загар в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Извадих я, завих я с кърпа за около 15 минути, след което я нарязах.
На мен ми беше много вкусна и отново ще я направя, макар че не бухва при печенето, защото в нея няма нито мая, нито сода. Консистенцията е нещо средно между тази на просеник и качамак. Изглежда тестлива и твърда, но съвсем не е такава .

                                                                    15. 01. 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар