С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
сряда, 27 ноември 2024 г.
МИДЕНА СУПА ПО РИБАРСКИ
Супата е характерна за морските региони.
Там тя се приготвя с пресни миди, но завидно добър резултат се постига и, когато използваме замразени мидени ядки.
ПРОДУКТИ:
500 г мидени ядки
1 непълна каф. ч. ориз
4- 5 стръка зелен лук
10 скилидки чесън
50 мл хубаво бяло вино
6 с. л. зехтин
30 г качествено краве масло
1 лимон
200 мл готварска сметана
девесил
сол- на вкус
млян черен пипер
щипка куркума
3 литра вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера наливаме посоченото количество вода, оставяме я да кипне и слагаме измития
в 3 студени води ориз.
Слагаме и двата вида мазнина.
10 минути след това добавяме нарязаните лук, чесън и кората на лимона.
Посоляваме супата.
След още 10 минути слагаме мидите.
Изсипваме виното и сока от лимона.
Овкусяваме я с черния пипер и куркумата.
Оставяме я да ври на бавен огън до пълното сваряване на ориза и мидите.
Малко преди да приключим готвенето, добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме и нарязания девесил и оставяме супата да кипне.
Отстраняваме я от котлона, оставяме я леко да се поохлади и я сервираме с парче лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар