С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 22 август 2024 г.
ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА С ЖЪЛТ СОС
Много е важно да имаш доверие на човек, доказал се в кулинарията със своите ясни, точни и вкусни рецепти. За пореден път бях виртуално при Ралица Николаева - моето другарче по хоби. От сърце и благодаря за идеята за нова манджа, която досега не бях готвила. И двамата със съпруга ми поставихме шестица на КЮФТЕТАТА С БЯЛ ( ЖЪЛТ) СОС
Аз, обаче, направих промени, за да се случат нещата по- бързо.
Вижте нейната рецепта, вижте и моята промяна…
... https://gozbite.com/kyufteta-s-byal-sos/...
ПРОДУКТИ:
500 г телешка кайма
2 средно големи глави кромид лук
1 морков
2 с. л. ориз
3 с. л. олио
3 с. л. с лек връх брашно
сол- на вкус
каф. л. млян черен пипер
1 шепа магданоз
30 г краве масло
1 яйце
100 мл кисело мляко
на върха на ножа куркума
свежа целина
1. 200 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В каймата слагаме ориза и едната глава лук, нарязана на дребно.
Добавяме белтъка, нарязания магданоз, половината черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме 12 кюфтета.
В тенджера слагаме двата вида мазнина и в нея запържваме за кратко втората глава лук и моркова, настъргани на ренде.
Наливаме водата, солим на вкус и чакаме да заври.
Пускаме внимателно кюфтетата, намаляваме котлона и оставяме всичко да ври в продължение на 20 минути..
В отделен съд разбиваме жълтъка с млякото и брашното.
Слагаме застройката на котлона.
В нея добавяме с черпак от горещия сос.
Бъркаме, докато кипне и изсипваме в тенджерата.
Оставяме ястието да клокне, подправяме с останалия пипер, куркумата и нарязаната целина.
По желание можете да пасирате соса.
Сервираме кюфтената манджа топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар