XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВЕНИ МЪФИНИ С МАСЛО И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 3 ноември 2022 г.

ТИКВЕНИ МЪФИНИ С МАСЛО И СМЕТАНА

 В сезона на тиквата можем да използваме това природно богатство за приготвяне на редица сладкиши.

Предложението ми е за едни вкусни и сочни мъфини, които са една добра добавка към сутрешното кафе.

 
ПРОДУКТИ за 12 броя:

2 яйца

1 каф. ч. захар

200 г сварена и пасирана тиква

50 г краве масло

1 каф. ч. заквасена сметана

щипка канела

1 бакпулвер

2 ванилии

1 и 1/ 2 ч. ч. брашно

За декорация:

малки гроздови зърна

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта.

Намаляваме го на най- ниската му степен и добавяме стопеното и полуохладено масло.

Слагаме сметаната и тиквеното пюре.

Лъжица по лъжица изсипваме и брашното, което предварително сме смесили с ванилиите, канелата и бакпулвера.

Бъркаме до получаване на гладка кексова смес.

Във форма за мъфини слагаме хартиени кошнички.

Пълним ги с получената смес като оставяме около 1 см незапълнено пространство.

По желание отгоре слагаме по 2- 3 гроздови зърна.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35- 40 минути.

Проверяваме готовността им с дървена клечка и, ако е необходимо, продължаваме печенето  още малко.

Изваждаме ги от фурната и от формата и ги оставяме да се охладят.

Сервираме ги с чаша топло кафе.

октомври 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар