В сезона на тиквата можем да използваме това природно богатство за приготвяне на редица сладкиши.
Предложението ми е за
едни вкусни и сочни мъфини, които са една добра добавка към сутрешното кафе.
2 яйца
1 каф. ч. захар
200 г сварена и пасирана тиква
50 г краве масло
1 каф. ч. заквасена сметана
щипка канела
1 бакпулвер
2 ванилии
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
За декорация:
малки гроздови зърна
С помощта на миксер разбиваме
яйцата със захарта.
Намаляваме го на най- ниската му
степен и добавяме стопеното и полуохладено масло.
Слагаме сметаната и тиквеното
пюре.
Лъжица по лъжица изсипваме и
брашното, което предварително сме смесили с ванилиите, канелата и бакпулвера.
Бъркаме до получаване на гладка
кексова смес.
Във форма за мъфини слагаме
хартиени кошнички.
Пълним ги с получената смес като
оставяме около 1 см незапълнено пространство.
По желание отгоре слагаме по 2- 3
гроздови зърна.
Проверяваме готовността им с
дървена клечка и, ако е необходимо, продължаваме печенето още малко.
Изваждаме ги от фурната и от
формата и ги оставяме да се охладят.
Сервираме ги с чаша топло кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар