XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ ЗА ЗИМАТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 27 август 2021 г.

ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ ЗА ЗИМАТА

Идейката ми е породена от факта, че на село ябълковото дърво е преродило ябълчици и те падат много, ама много…

Повечето от тях са малки, на места червиви и разбира се- натъртени.

Мама ги обира всеки ден. Част от тях използва за компот, други – за сладко, а повечето от тях изхвърля…

 В един момент ми дожаля за сладките ябълчици и реших, че ще ги почиствам максимално, ще ги пека и прибирам в бурканчета за зимата.

Та… Да започваме.

Събираме паднали и наранени ябълки.

 Режем ги на 4 парчета, почистваме ги внимателно и ги слагаме в дълбока тава.

Печем ги на максимална температура в продължение на около 40 минути.

Времето все пак зависи от начина на печене на печката ви.

Не слагаме нито захар, нито вода!

Оставяме ги да се охладят за няколко часа, желателно е дори цяла нощ, белим ги внимателно и ги слагаме плътно в бурканчета.

Затваряме ги и ги стерилизираме в продължение на 10 минути.

При изпълнение на написаното през зимата ще се радваме на десерт от едни вкусни и ароматни печени ябълчици.



Няма коментари:

Публикуване на коментар